Kerstmarkt Doesburg bijna uitverkocht

Nog een paar kramen en dan is de Kerstmarkt 2019 in Doesburg uitverkocht. Al vele jaren is de markt in de historische binnenstad een absolute publiekstrekker, en met enkele tienduizenden bezoekers is dit ééndaagse evenement, traditiegetrouw op de eerste zaterdag na Sinterklaas, de meest complete en een van de drukst bezochte Kerstmarkten van Gelderland.

Binnen en buiten

In 2019 wordt de Doesburgse Kerstmarkt gehouden op op zaterdag 7 december. Voor de late beslisser zijn er op dit moment nog enkele kramen te huur, maar wie interesse heeft moet er snel bij zijn; het overgrote deel van de 150 beschikbare plaatsen op straat of binnen in de Martinikerk is al bezet. De kramen in de kerk zijn prettig beschut in een prachtige en eeuwenoude ambiance; buiten zijn nog plaatsen beschikbaar in de sfeervolle straten van Doesburg. Hier staat u altijd mooi en weet u zeker dat er veel bezoekers langskomen. Wacht daarom niet langer met aanmelden. Het kan nog maar heel even en voor u het weet is het te laat!

Doesburgse Kerstmarkt wordt met het jaar mooier

Wat wij vragen? Gemotiveerde verkopers, uiteraard, met een keur aan echte Kerstartikelen. Dat kan wat ons betreft van alles zijn, van mooie Kerststukken tot sfeervolle decoraties voor in of rondom het huis tot lekkernijen, warme kleding of lieve kadootjes voor onder de Kerstboom. Voor de kraamhuur hoeft u het niet te laten; die is al jaren één van de laagste van heel Nederland. De Kerstmarkt in Doesburg is op zaterdag 7 december en duurt van 10.00 tot 19.00 uur.

Sfeer en muziek

Behalve zo’n 150 kramen is er veel live muziek. E treden koren op, er staat een levende Kerststal en ook de Doesburgse Midwinterhoornblazers zijn van de partij. Ook in 2019 is de Kerstmarkt het decor van de Santarun – voor jong en oud. Wie wil kan lekker hardlopen in een echt Kerstmannenpak en steunt daarbij ook nog eens een goed doel: de  Voedselbank. Nieuw in 2019 is de mogelijkheid om de kerktoren te beklimmen. In samenwerking met het VVV-kantoor kunnen bezoekers om 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur, onder begeleiding van een ervaren gids, mee omhoog. Van ver boven de stad heeft u daar een schitterend uitzicht op de Kerstmarkt.

Inschrijven kan via deze website.

Mogelijk gemaakt door projectredactie | bevermeer en UWTB.