Kerstmarkt Doesburg brengt warmte en gezelligheid

De kramen zijn verhuurd, de artiesten zijn geboekt. De vrijwilligers van de gezelligste kerstmarkt van Gelderland hebben er zin in. Kerstmarkt Doesburg is op zaterdag 17 december geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met dit jaar extra aandacht voor goede doelen en verenigingen, een Kerstspel en veel muziek.

Leger des Heils
Leger des Heils

De Driesprong in het centrum van de stad is daarom dit jaar de plek voor onder andere het Leger des Heils, Rotary Doesburg, de Nadine Foundation, de Imkervereniging, de stichting Oeganda Doesburg, de Doesburgse Zwerfafvalbrigade, de Doesburgse Hanzefeesten en Naaiatelier Kieskleurig. De tientallen deelnemende kraamhouders en winkeliers zorgen voor mooie kerstspulletjes. Bij de Grote Kerk is een Foodpleintje met overheerlijke broodjes, oliebollen, loempia's, verse friet en wafels en meer. De grote Kerk zelf is geopend en rond het middaguur speelt de beiaardier kerstliederen. Om 11.30 uur en 15.00 uur organiseert de VVV extra torenbeklimmingen, zodat bezoekers de Kerstmarkt ook van boven kunnen zien.

Cadeautjes en muziek

Toneelvereniging De Rhedenrijckers
Toneelvereniging De Rhedenrijckers

Tijdens de Kerstmarkt speelt toneelvereniging De Rhederijckers buiten op straat het Kerstspel. De Rhederijckers brengen een levende Kerstboom mee die cadeautjes uitdeelt aan kinderen. Zangeres Sandra Vriese verzorgt samen met gitarist Glenn Lansink een optreden op de Driesprong en draaiorgel Erica trekt over de markt met fijne Kerstliedjes. De spelers van de Hanzedagen en het koor Miracle Sound geven aan het geheel extra kleur. Natuurlijk klinken de hele middag ook de hoorns van de roemruchte Doesburgse midwinterhoornblazers weer uit alle hoeken en gaten. Na afloop van de Kerstmarkt is er om 20.00 uur bij Podium Doesburg sfeer en warmte tijdens de traditionele Christmas Singalong met Zwaan Stam.

Kerstmarkt Doesburg 2022. Zaterdag 17 december, van 10.00 tot 17.00 uur. Het centrum van de markt is de Doesburgse Driesprong , Meipoortstraat, Ooipoortstraat en Kerkstraat.

Zangeres Sandra Vriese verzorgt samen met gitarist Glenn Lansink een optreden op de Driesprong.

Mogelijk gemaakt door projectredactie | bevermeer en UWTB.