IJssculpturen op Doesburgse kerstmarkt

De organisatie van de Doesburgse Kerstmarkt op zaterdag 7 december is er in geslaagd een unieke belevenis naar het mooiste Hanzestadje van Gelderland te halen. Midden op de Markt is zal een echte kunstenaar namelijk die dag een heus ijsbeeld vervaardigen. Daarvoor brengt “IJssculpturen op Locatie” verschillende ijsblokken naar Doesburg.

Jasper Boekbinder: ‘Het grootste blok van minimaal één meter hoog is voor de kunstenaar, maar ook de toeschouwers zelf mogen de handen uit de mouwen steken’. Want naast de demonstratie, zijn er de hele dag ook workshops voor mensen die het zelf eens willen proberen. Voor de allerkleinsten zijn er speciaal geprepareerde ijsblokken. Boekbinder: ‘In die ijsblokken zitten munten ingevroren. Kinderen mogen die eruit hakken en daarna een prijsje uitzoeken met inlevering van de munt’.

Omdat veiligheid boven alles gaat, zijn de ijsblokken stevig neergezet. Voor het hakken en slijpen gebruikt IJssculpturen op Locatie elektrische en handgereedschappen. Ter plekke wordt gekeken wat handig én veilig is.

Mogelijk gemaakt door projectredactie | bevermeer en UWTB.