Corona zet – opnieuw – streep door Kerstmarkt Doesburg

Na intensief overleg binnen de organisatie en met de gemeente Doesburg, is het doek definitief gevallen. Kerstmarkt Doesburg gaat ook dit jaar niet door. De nieuwe coronamaatregelen, die gelden voor alle doorstroomlocaties buiten, zijn in de praktijk niet uitvoerbaar. Onder die maatregelen zou de kerstmarkt uitsluitend met QR-code, vaccinatiebewijs of geldig testbewijs toegankelijk zijn. Om een adequate controle daarop te garanderen zou het gehele terrein omsloten moeten zijn, iets wat in de Doesburgse binnenstad niet uitvoerbaar is. Ook zouden veel extra vrijwillige medewerkers nodig zijn.

Binnenstad en controle

Aangezien de Kerstmarkt in de binnenstad van Doesburg wordt gehouden, zouden ook bewoners van de binnenstad die in de buurt boodschappen doen moeten worden gecontroleerd. Daarnaast is er een dringend advies om de anderhalve meter te handhaven, en ook dat is praktisch en uit kostenoverwegingen niet haalbaar. Omdat de besmettingen overal nog steeds oplopen is er bovendien een reële kans op aanvullende maatregelen. De organisatie wil voorkomen dat bezoekers op de prachtige Doesburgse Kerstmarkt besmet zouden raken en kan en wil op dit moment de verantwoordelijkheid voor het evenement niet dragen.

Kraamhouders die hebben betaald voor hun plek op de Kerstmarkt, krijgen het geld zo snel mogelijk teruggestort. De organisatie gaat achter de schermen aan de slag met de plannen voor de kerstmarkt van 2022.

Wij wensen iedereen alvast fijne Feestdagen en zien u graag allemaal écht weer op de  Kerstmarkt in Doesburg in 2022, dan op zaterdag 10 december!

 

Mogelijk gemaakt door projectredactie | bevermeer en UWTB.